Káva z Afriky - 100% arabika přímo z pražírny
Kód: 07113M
Tip
Kód: 07043M
Kód: 07048M
Kód: 07055M
Kód: 07163M
Kód: 07165M
Kód: 07074M
Kód: 07067M
Kód: 07070M
Kód: 07078M
Etiopská káva je káva plné jemné kořeněné chuti se silným, pro Etiopii charakteristickým vínovým aroma. Odborníci ji proto velmi často řadí mezi nejlepší druhy kávy na světě....
Kód: 60461
V kávě z Kamerunu převažuje sladká chuť čokolády a oříšků, kterou si prostě zamilujete. Kamerunská káva je odrůdou sorty Blue Mountain z Jamajky, jež se kvalitou a charakterem...
Kód: 60211
Káva z Keni je nejjemnější kávou v rámci celého východoafrického trhu. Zrnková káva z Keni je považována za jednu z vůbec nejkvalitnějších plantážních káv, má bohatou plnou chuť...
Kód: 60341
Tanzánská káva se řadí mezi nejlahodnější druhy kávy na mezinárodním trhu. Většinu produkce kávy tu zajišťují drobní pěstitelé. Podobně jako ostatní africké kávy se také ta...
Kód: 60351
Káva z Ugandy si rozhodně zaslouží vaši pozornost. Sami odborníci jí předpovídají velkou budoucnost. Chuť ugandské kávy je dobře vyvážená, elegantně v sobě mísí nádech hořké...
Kód: 60221
Káva ze Zambie je chuťově velmi podobná kávě keňské, na rozdíl od ní je však jemnější. Jde o kávu velmi dobré kvality a vlastností - je výrazně aromatická, má plné tělo a...
Kód: 60431
Káva ze Zimbabwe se velmi podobá kávě keňské. Jde o kvalitní druhy kávy, které uspokojí každého labužníka. Zimbabwská káva je velmi svěží, má mírně pomerančovou aciditu a...
Kód: 60371
Rozšiřování kávovníku započalo v Jemenu, dřívější Arábii, kde se podle některých zdrojů káva začala pěstovat v roce 575, tedy v době, kdy Jemen spolu s přístavním městem Mocha (Mokka) platil za jedno z nejrušnějších obchodních středisek na světě. Teprve v 15. století však káva nastoupila cestu vítězného tažení světem. Ovšem Arabové dokázali svou kávu střežit stejně žárlivě jako Číňané čaj, a proto bylo stanoveno, že kávu lze z Arábie vyvážet pouze po odstranění dužnatého oplodí, pergamenového vnitřního oplodí a stříbrné blanky vnějšího osemení, tedy tak, aby nemohla klíčit.
Způsob, jakým se káva dostala z Arábie, zhruba odpovídá způsobu, jímž podle pověsti do Arábie přišla, tj. prostřednictvím súdánských otroků, kteří se přesouvali přes Etiopii do Arábie. Ti si s sebou pochopitelně nesli také zásobu potravy, mimo jiné právě červené, třešním podobné bobule - kávu. Kávová zrna měli ve svých zavazadlech také poutníci cestující do posvátné Mekky. Podle legendy vyváželi Arabové kávu už v roce 1505 do Srí Lanky. A indická pověst praví, že se jistý Baba Budan někdy v 17. století vrátil ze své pouti do Mekky domů s hrstí klíčivých kávových zrn a tím zavedl pěstování kávy na Východě.