Sladidla - Cukry

6 položek celkem
Cukr Kandys bílý na tyčince
29 Kč / ks

Kandysová tyčinka je sladidlo v podobě krystalizovaného, vysoce koncentrovaného roztoku cukru na špejli, díky které nebudete při slazení svého oblíbeného nápoje potřebovat...

Kód: 32384
Cukr Kandys hnědý na tyčince
Novinka
29 Kč / ks

Kandovaný cukr Kandys je vyroben z čistého roztoku cukru pomalou krystalizací. Hnědý Kandys získává svou velmi delikátní vůni zkaramelizováním cukru. Ideální pro slazení všech...

Kód: 32383
Cukr Kandys
199 Kč / kg

Kandysový cukr je vyroben z čistého cukerného roztoku pomalou krystalizací a sdílí všechny vlastnosti klasického cukru. Hnědý Kandys se narozdíl od bílého vyrábí z...

Kód: 32310
Cukr Kandys bílý krystal
199 Kč / kg

Kandys bílý se vyrábí z čistého, vysoce koncentrovaného roztoku cukru pomalou krystalizací. Je ideální pro slazení všech druhů kávy, čaje, kakaa, grogu, punče, svařeného vína...

Kód: 32357
Cukr Kandys hnědý krystal
199 Kč / kg

Kandovaný cukr Kandys je vyroben z čistého roztoku cukru pomalou krystalizací. Hnědý Kandys získává svoji velmi delikátní vůni zkaramelizováním cukru. Je ideálním pomocníkem pro...

Kód: 32356
Cukr Kandys hnědý velké krystaly
199 Kč / kg

Kandovaný cukr Kandys - velké krystaly je vyroben z čistého roztoku cukru pomalou krystalizací. Hnědý Kandys získává svou velmi delikátní vůni zkaramelizováním cukru. Ideální...

Kód: 32334

Stevia rebaudiana (zkráceně stevia) je rostlina pocházející z jižní Ameriky, kde je také již po staletí užívána jako přírodní rostlinné sladidlo. Látky této rostliny obsažené v listech vyvolávají pocit sladké chuti, mají nulovou energetickou hodnotu a jsou až 250x sladší než cukr.
Dle provedených studií se uvádí, že stevia nemusí být používána pouze jako náhradní sladidlo, ale může se využívat také pro své prospěšné schopnost. Může napomoci ke stabilizaci hladiny cukru v krvi a stabilizovat vysoký krevní tlak.
Výzkum prokázal, že stevia může inhibovat růst a množení škodlivých bakterií a jiných infekčních organismů. Stevia také může zabraňovat růstu bakterií, které způsobují onemocnění dásní a zubního kazu. V mnoha zemích se proto stevia přidává do zubních past či ústních vod.
Méně známá, ale neméně pozoruhodná je další schopnost. Stevia může napomoci při léčbě kožních problémů, včetně akné, seborei, dermatitidy a ekzému. V zahraničí se dále uvádí, že umístění stevie do řezných ran může způsobit rychlejší hojení bez zanechání jizev a urychlovat hojení oparů.
Prakticky všichni vědečtí výzkumníci, kteří stévii a její účinky studovali, ověřili její naprostou bezpečnost. Daniel Mowrey, Ph.D., proslulý vědec a ředitel Americké laboratoře napsal následující:
"Jen málo látek přineslo tak stále negativní výsledky v toxikologických studiích jako má stevia. Výsledky jsou vždy negativní. Žádné abnormality, žádné nežádoucí účinky, nic."