Blog novinek a zajímavostí, Strana 9

Je lepší používat jednorázový, nebo znovupoužitelný kelímek na kávu?

Dopřát si šálek dobré kávy cestou do školy či práce je pro mnoho z nás jakousi součástí každodenní rutiny a způsob, jakým se připravujeme na následující náročný den. Přemýšleli jste někdy ale nad tím, že byste si místo jednorázového plýtvání kelímky pořídili nějaký znovupoužitelný plastový kelímek, ...

Jak si připravit kávu v přírodě? Máme hned několik tipů

Pokud sami sebe nepovažujete jenom za zapálené milovníky kávy, ale také za nadšené dobrodruhy, určitě víte, že dobrá káva se dá připravit i v přírodě. Jestli se ale na svou první větší výpravu teprve chystáte, dost možná si nevíte rady s tím, jak si budete při kempování připravovat svou oblíbenou ká...

Nitro Cold Brew: Co je tenhle trend vlastně zač?

O cold brew, tedy macerování kávy ve studené vodě, jste už nejspíš slyšeli. Divili bychom se, kdyby ne, protože posledních pár let to byl obrovský trend, který nabízela celá řada malých kaváren i globálních kávových řetězců. U nás na webu jsme o cold brew napsali celý samostatný článek. Poslední sez...

Liberica: Znáte sestru arabiky a robusty?

Když přijde řeč na kávu, mnoho lidí ví, že existuje něco jako arabica a robusta. Část z nich dokonce ví i to, jaké jsou mezi nimi rozdíly, což jsme rozebírali v jednom z našich blogových článků. Ale víte, že existují i další druhy kávy? Jedním z nich je i liberica, která toho sice může hodně nabídno...

Třídění kávových zrn: Všechno, co jste potřebovali vědět

Když si na našich webových stránkách koupíte čerstvou kávu z celého světa a podíváte se do sáčku, který vám přijde, s největší pravděpodobností zjistíte, že všechna kávová zrna vypadají tak nějak podobně. Přemýšleli jste ale někdy nad tím, čím je to dané? Jak asi tušíte, kávová zrna se musí při praž...

Co je to cascara? Pojďte proniknout do světa kávového čaje

Přemýšleli jste při přípravě šálku své ranní kávy nad tím, jak dlouhý proces vlastně musí kávová zrna absolvovat, než se dostanou z kávovníku až na váš stůl? Pokud vás to už někdy napadlo, možná jste už přemýšleli i nad tím, že zatímco třeba u klasických třešní jíme všechno, kromě pecky, u kávy je t...

Máte po kávě sucho v ústech? Poradíme, co s tím!

Káva je pro mnoho z nás nedílnou součást každého dne a na chuť kávy jako takové se mnoho z nás těší. Ne tak úplně příjemným následkem pití kávy pak ale může být nepříjemný zápach z úst a s ním spojené sucho v ústech. A právě druhému že zmiňovaných témat se budeme věnovat v našem dnešním článku. ...

Chemex: Co je zač tahle podivná baňka?

I když část lidí nedá stále ještě dopustit na českého turka, o kterém jsme psali dokonce samostatný kritický článek, pro mnoho lidí je příprava kávy stále větší věda, kterou se snaží dovést svůj oblíbený nápoj k dokonalosti. V našem dnešním článku se budeme bavit o chemexu, což je baňka, která na pr...

Robusta: Co je zač a proč ji nenajdete v naší nabídce?

Pokud máte rádi kávu, pak jste už určitě někdy slyšeli o tom, že existuje dělení na dvě základní varianty – totiž na arabiku a robustu. Na našem blogu před pár lety vyšel dokonce i samostatný článek, který se rozdíly mezi nimi zaobírá detailně. Přesto je ale na čase se podívat trochu detailněji na t...

Je káva zdravá? A která je nejvhodnější?

Je káva zdravá? Navzdory tomu, že tuto na první pohled triviální otázku už zodpověděla řada vědeckých studií, tohle téma mezi lidmi stále rezonuje a možná si ani vy nejste jistí, zda svým ranním šálkem kávy děláte tělu dobře, nebo ne. V našem dnešním článku se podíváme na to, jak je to s kávou a zdr...