Zelená káva s mátou v dóze
Kód: 04398Související produkty
Detailní popis produktu
Zelená káva u nás není ani zdaleka tak oblíbená, jako v zahraničí. Je to ale velká škoda, protože rozhodně má co nabídnout. Skvěle chutná, obsahuje pořádnou porci kofeinu a obsahuje mnoho látek, o nichž se velmi pozitivně mluví v kontextu sportovní výživy, hubnutí i formování postavy.
Co to zelená káva je?
Zelená káva není v podstatě nic jiného, než 100% káva arabika, na kterou jste zvyklí. Jediný rozdíl je v tom, že po sklizni není pražená, ale dochází pouze k očištění jednotlivých zrn. Tím se zachová celá řada látek, které by se pražením buď vytratili úplně, nebo by se jejich obsah velmi snížil. A jak samotný název napovídá, zelená káva má skutečně poměrně intenzivní zelenou barvu.
Jak zelená káva chutná?
Zelená káva chutná diametrálně odlišně než klasická arabika. Ačkoliv určité náznaky toho, že pijete kávu, je možné zaznamenat, ve skutečnosti zelená káva chuťově mnohem více připomíná zelený čaj. Chuť je přírodní, travnatá a s decentními náznaky hrášku i různých bylinek. Ačkoliv chutná značně specificky, mnoho lidí na ni nedá dopustit a opravdu jim chutná. Žádný nezapomenutelný zážitek jako u našich výběrových káv z celého světa ale nečekejte, protože byste mohli být zklamaní.
Jak si zelenou kávu připravit?
Aby došlo k co možná nejlepšímu uvolnění účinných látek ze zelené kávy do vody, je nutná delší doba louhování. My doporučujeme na 250 ml vroucí vody použít jednu až dvě lžičky mleté zelené kávy a nechat ji 5 až 10 minut louhovat - pokud máte rádi silnější a intenzivní kávu, držte se spíše horního časového intervalu. Pokud máte k dispozici konvici, ve které lze vařit čaj nebo kávu, můžete zelenou arabiku přivést k varu i v ní. Poté stačí louhovat jen 5 minut.
Co všechno obsahuje?
Pražením kávy se část kofeinu z kávy znehodnotí a dá se tedy s jistotou říct, že zelená kávy obsahuje kofeinu více než kávy pražené. Kromě toho ale obsahuje zelená káva i kyselinu chlorogenovou, o níž se často mluví v souvislosti s možným efektem na hubnutí, ale i mnohé antioxidanty, které zabraňují škodlivému působení volných radikálů v těle. Jak vidíte, důvodů, proč zelenou kávu vyzkoušet, je víc než dost. A kdo ví, třeba si ji zamilujete natolik, že se ke klasické arabice už vůbec nebudete chtít vrátit.
Příprava zelené kávy: 1 až 2 lžičky zelené kávy zalijeme 250 ml vroucí vody, necháme 5 až 10 minut louhovat a poté přecedíme přes sítko. Zelenou kávu můžeme připravit i tak, že ji mírně povaříme.
Země původu: Brazílie
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zelená káva |
---|---|
Země původu: | Brazílie |
Druh kávy: | 100% arabica |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.