Latino Café - Káva Barma

Kód: 07065M 07065Z 09065 09065Z 09065M 00065 Zvolte variantu
Novinka
169 Kč 169 Kč 599 Kč 269 Kč 269 Kč 999 Kč od 169 Kč 146,96 Kč bez DPH 146,96 Kč bez DPH 520,87 Kč bez DPH 233,91 Kč bez DPH 233,91 Kč bez DPH 868,70 Kč bez DPH od 146,96 Kč bez DPH 169 Kč / 100 g 169 Kč / 100 g
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Že Myanmar (do roku 1989 označovaný jako Barma) patří mezi exportéry kávy, ví jen málokdo. A i když je tamní produkce značně omezená a vyprodukovaná arabika je do jisté míry specifická a netradiční, určitě stojí za zkoušku. Nabízí totiž plné a silné tělo se zemitými a dehtovými tóny, je velmi intenzivní, lehce kořeněná a pořádně hutná. Ať už hledáte perfektní složku do svých espresso směsí, nebo jen chcete vyzkoušet něco nového a neotřelého, kávou z Myanmaru určitě neuděláte chybu. Ať už si chcete připravovat kávu ve frenchpressu, na filtru nebo v kávovaru, je tato káva vždy skvělou volbou. Hledáte dárek pro své blízké? Vsaďte na kvalitní kávu. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Že jste o kávě z Barmy - Myanmaru nikdy neslyšeli? Není se čemu divit – vždyť ještě před pár lety byla tamní arabika považována za podřadnou a veškerá vypěstovaná káva se v zemi i spotřebovala, protože by jim byla hanba zrna vyvážet. Díky mohutným investicím z vládních programů a různých kávových organizací se ale povedlo vylepšit pěstitelské podmínky a najednou se ukázalo, že se může řadit po bok výběrových a odborníky oceňovaných káv.

Co je na ní tak speciálního?
Jako pro mnoho ostatních gourmet káv je i pro tu z Myanmaru typické velmi omezené množství, v němž je produkována – ačkoliv se situace rok od roku liší, v průměru se jedná o zhruba 300 tun zeleného zrna. Velkým dílem se na produkci samozřejmě podílí malí pěstitelé, kteří mají k dispozici jen méně než jeden akr půdy. A co je na ní tak speciálního? Třeba to, že se pěstuje především na náhorních plošinách ve velmi úrodné červené půdě, která je důsledkem vyššího obsahu železitých sloučenin. No a když se tento typ půdy spojí s dostatečně teplým podnebím a častým deštěm, vznikne káva, která opravdu nemá obdoby.

Jakou chuť od ní očekávat?
Pokud jde o chuť, je káva z Myanmaru naprosto unikátní a nemá ve světě obdoby. Mnozí odborníci v ní vidí plné tělo brazilské arabiky, příjemnou sladkost kávy z Indonésie a lehkou zemitost připomínající například kávu z Papui Nové Guinei. K tomu se navíc přidávají lehké tóny dehtu, koření a příjemných dozvuků oříšků i čerstvého ovoce. Jakkoliv zvláštně na vás může tato kombinace působit, věřte tomu, že si kávu už od prvního šálku naprosto zamilujete a nebudete jen tak brzy chtít žádnou změnu.

Jak si kávu z Myanmaru připravit?
Kávu z Myanmaru si můžete připravit jakkoliv uznáte za vhodné a káva bude vždy chutnat dobře. Vůbec nejvíce se její potenciál ale rozvine při přípravě v kávovaru. Jako stvořená je například pro majitele kaváren, kteří chtějí mít na mlýnku něco netradičního, čím ale potěší většinu zákazníků. Mnoho zkušených baristů rovněž doporučuje míchat kávu z Myanmaru s jinou arabikou dle vašich preferencí – výslednému blendu zůstane plné a intenzivní tělo, ale zároveň jej obohatíte o tóny vybrané čerstvé kávy.

French Press_příprava kávy arabika

Čerstvost je pro nás naprostou prioritou
Naše káva rozhodně není z těch, které by dlouhé týdny a měsíce čekaly někde v regálu, až si je konečně někdo koupí a my je budeme moci odeslat. Naši arabiku k nám do Česka dovážíme z vybraných destinacích zelenou a v originálních jutových pytlích, protože na autenticitu klademe opravdový důraz. Kávu pražíme až u nás a to co možná nejkratší dobu před odesláním, abyste měli jistotu, že pijete čerstvou kávu.

Jak arabiku pražíte?
Ze zelené arabiky se vždy snažíme získat co nejvíce, protože víme, že naši zákazníci mají vytříbený vkus a chtějí si dopřát kvalitní kávu. U většiny dovážených arabik se nám osvědčilo střední pražení, které potlačuje kyselost charakteristickou pro světlejší pražení a naopak vyzdvihuje typické kávové aroma s nádechem oříšků, čokolády či karamelu. Zároveň tímto pražením ale zachováváme určitou jemnost a lehkost kávy, takže nečekejte žádné zemité a hutné tóny, které by rušily od gurmánského zážitku.

Zrnková, nebo mletá?
Naši čerstvě praženou kávu prodáváme zrnkovou v obalech s jednocestným ventilem, pomocí kterého odchází oxid uhličitý uvolňující se po upražení. Zároveň se do kávy ale nedostává kyslík, který by negativně ovlivňoval chuťové a aromatické vlastnosti kávy. I když čerstvě namletá káva chutná nejlépe, je nám jasné, že ne každý má čas, chuť a možnost si ji každé ráno takto připravovat. Pokud nám tedy dáte vědět třeba do poznámky k nákupu, rádi vám arabiku nameleme a ušetříme spoustu práce, starostí a nepořádku.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Složení: 100% zrnková káva arabika

Káva je balená ve speciálních originálních sáčcích s jednocestným ventilkem, který umožňuje únik CO2 (odchází z kávy po dobu několika dní po upražení) a zároveň zamezuje přístupu vzduchu. Nejlepší je středně upražená, kterou taky nabízíme. Platí pouze pro 100g, 200g a 500g.

Země původu: Barma - Myanmar / Praženo ČR

Doporučená příprava kávy: Na 1 šálek (200ml) použijte 1-2 lžičky mleté kávy (5-7g) a zalijte vroucí vodou.
Uchovávejte na suchém, tmavém a chladném místě bez přístupu vzduchu. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čerstvá káva z celého světa
Země původu: Barma
Druh kávy: 100% arabica
? Čerstvě pražená : ano
Značka kávy: Latino Café

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: