Latino Café - Káva Indie
Popis
Podle literárních pramenů se do Indie kávovník poprvé dostal díky mohamedánskému poutníkovi jménem Baba Búdán v roce 1670. Ten prý zrna přinesl až z Jemenu při zpáteční cestě z Mekky. Svá semena zasadil kávovník se postupně rozšířil do celé země. Nejvíce kávovníkových zrn tu vyprodukuje stát Karnataka. Místní produkce zdaleka neuspokojuje místní spotřebu, proto se sem káva z velké části dováží.
Káva připravená ze zdejších zrn je pro milovníka kávy zajímavá hned z několika důvodů. Jedním z nich je speciální způsob přípravy zvaný ,,moonsooning”. Dříve se káva převážela z Indie do Evropy pomocí plachetnic, kde působil čas a vlhkost, kvůli tomu zrna dostala žlutý nádech. Spotřebitelé v Evropě si na tuto změnu zvykli. Protože ale díky modernizaci, doprava netrvá už tak dlouho, byl v Indii zaveden postup „monsooning“, který spočívá v tom, že se nechá sklizeň na několik týdnů venku, aby získala stejnou chuť.
Z Indie se vyváží pouze nejkvalitnější káva. Tento proces kontroluje Indická komise pro kávu – Indian Coffee Board.
Latino Café ® - káva arabica je obchod a e-shop, kde najdete výběrovou kávu se zaručenou maximální čerstvostí. A to protože pražení kávy probíhá v Čechách. Velmi výrazná chuť i aroma kávy. Pražíme výhradně kávu odrůdy arabica z různých oblastí světa.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Složení: 100% zrnková káva arabika
Káva je balená ve speciálních originálních sáčcích s jednocestným ventilkem, který umožňuje únik CO2 (odchází z kávy po dobu několika dní po upražení) a zároveň zamezuje přístupu vzduchu. Nejlepší je středně upražená, kterou taky nabízíme. Platí pouze pro 100g, 200g a 500g.
Země původu: Indie / Praženo ČR
Doporučená příprava kávy: Na 1 šálek (200ml) použijte 1-2 lžičky mleté kávy (5-7g) a zalijte vroucí vodou.
Uchovávejte na suchém, tmavém a chladném místě bez přístupu vzduchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.