Latino Café - Káva Laos

Kód: 07118M 07118Z 08118 09118Z 09118M 00118 Zvolte variantu
89 Kč / ks 89 Kč / ks 349 Kč / ks 169 Kč / ks 169 Kč / ks 599 Kč / kg od 89 Kč / ks 77,39 Kč bez DPH 77,39 Kč bez DPH 303,48 Kč bez DPH 146,96 Kč bez DPH 146,96 Kč bez DPH 520,87 Kč bez DPH od 77,39 Kč bez DPH 89 Kč / 100 g 89 Kč / 100 g 69,80 Kč / 100 g 84,50 Kč / 100 g 84,50 Kč / 100 g 59,90 Kč / 100 g
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Káva z Laosu je považována za jednu z nejkvalitnějších asijských káv. Její chuť je čistá a vyvážená, s čokoládově-oříškovým nádechem. Tato káva má střední tělo a lze v ní rozpoznat také zemité a kouřové tóny. Káva z Laosu těží především z výborných podmínek pro pěstování, mezi které patří sopečná půda plná minerálů, ideální nadmořská výška a deštivé počasí. Tuto kávu si vychutnáte na jakýkoliv způsob přípravy kávy - ať už upřednostňujete espresso, turka, či filtrovanou kávu, laoská zrnková káva je pro vás vždy dobrou volbou. Co takhle někoho obdarovat? Káva jako dárek nikdy nezklame. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Na začátku 19. století vysadili francouzští kolonisté první kávové plantáže arabicou, robustou a liberikou, jenže po pár letech plíseň zdecimovala všechny kávovníky arabiky a v Laosu se začala pěstovat výhradně robusta, než se tam podařilo vyzkoušet nový hybrid kávovníku Catimor odolný proti většině známých druhů plísní a rezivění listů, podobných jako jsou u nás napadány například stromy kaštanu. Dnes tvoří 30% celkové produkce káva arabika a zdejší zemědělci se řídí pravidlem, že kvalita je lepší než kvantita.

K%C3%A1va%20Laos_Latino%20Cafe

Čerstvost je pro nás naprostou prioritou
Naše káva rozhodně není z těch, které by dlouhé týdny a měsíce čekaly někde v regálu, až si je konečně někdo koupí a my je budeme moci odeslat. Naši arabiku k nám do Česka dovážíme z vybraných destinacích zelenou a v originálních jutových pytlích, protože na autenticitu klademe opravdový důraz. Kávu pražíme až u nás a to co možná nejkratší dobu před odesláním, abyste měli jistotu, že pijete čerstvou kávu.

Jak arabiku pražíte?
Ze zelené arabiky se vždy snažíme získat co nejvíce, protože víme, že naši zákazníci mají vytříbený vkus a chtějí si dopřát kvalitní kávu. U většiny dovážených arabik se nám osvědčilo střední pražení, které potlačuje kyselost charakteristickou pro světlejší pražení a naopak vyzdvihuje typické kávové aroma s nádechem oříšků, čokolády či karamelu. Zároveň tímto pražením ale zachováváme určitou jemnost a lehkost kávy, takže nečekejte žádné zemité a hutné tóny, které by rušily od gurmánského zážitku.

Zrnková, nebo mletá?
Naši čerstvě praženou kávu prodáváme zrnkovou v obalech s jednocestným ventilem, pomocí kterého odchází oxid uhličitý uvolňující se po upražení. Zároveň se do kávy ale nedostává kyslík, který by negativně ovlivňoval chuťové a aromatické vlastnosti kávy. I když čerstvě namletá káva chutná nejlépe, je nám jasné, že ne každý má čas, chuť a možnost si ji každé ráno takto připravovat. Pokud nám tedy dáte vědět třeba do poznámky k nákupu, rádi vám arabiku nameleme a ušetříme spoustu práce, starostí a nepořádku.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Složení: 100% zrnková káva arabika

Káva je balená ve speciálních originálních sáčcích s jednocestným ventilkem, který umožňuje únik CO2 (odchází z kávy po dobu několika dní po upražení) a zároveň zamezuje přístupu vzduchu. Nejlepší je středně upražená, kterou taky nabízíme. Platí pouze pro 100g, 200g a 500g.

Země původu: Laos / Praženo ČR

Doporučená příprava kávy: Na 1 šálek (200ml) použijte 1-2 lžičky mleté kávy (5-7g) a zalijte vroucí vodou.
Uchovávejte na suchém, tmavém a chladném místě bez přístupu vzduchu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Čerstvá káva z celého světa
Země původu: Laos
Druh kávy: 100% arabica
? Čerstvě pražená: ano
Značka kávy: Latino Café

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: