Zrnková káva Dominikánská republika v dóze
Popis
Nejlepší pěstitelská oblast leží na jihozápadě antilského ostrova v provincii Barahona, další jemné odrůdy kávy pocházejí z regionů Juncalita a Ocoy. Většina místní kávy je praná, tzn. že kávové bobule se vsypou do kontejneru s vodou, kde se zbaví nečistot, a po svém uležení jsou prohnány mačkadlem, jež vnější obal s dužninou oddělí od semena s pergamenovou slupkou. Dužnina se dále odděluje fermentací a posléze se zrna umyjí v pračce a usuší. Po oloupání pergamenové slupky na loupacích strojích se zrna třídí podle velikosti a barvy. Takto zpracovaná káva platí za nadprůměrně kvalitní.
Káva je balená v praktických, stylových dózách opatřených hermetickým uzávěrem, díky kterému si uchová svou čerstvost od prvního do posledního šálku.
Složení: 100% čersvě pražená zrnková káva arabika
Hmotnost: 200g e
Země původu: Dominikánská republika/praženo v ČR
Doporučená příprava kávy: Hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy. Na šálek (200 ml) použijte 1 až 2 lžičky mleté kávy (5 až 7 g) a zalijte vroucí vodou.
Uchovávejte na suchém, tmavém a chladném místě bez přístupu vzduchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.