Jak připravit alžírskou kávu

Tento oblíbený kávový nápoj pod názvem alžírská káva ve světě nenajdete. Ani Alžířané netuší, proč se s jejich zemí „alžír“ spojuje. V cizině však má svou variantu. Eggnog latté se připravuje jako vánoční specialitka. V Čechách si ji ale můžeme bez výčitek dopřát po celý rok. Víte, jaká je domácí příprava alžírské kávy?

 Český „alžír“ se pravděpodobně vyvinul z „vídně“ a blízko má k „irsku“. V jeho receptu najdete tři základní ingredience. Kávu, vaječný likér a šlehačku. V běžných receptech se často doporučuje sáhnout po rozpustné kávě. Pro plnější kávovou chuť však zvolte espresso (nejlépe prodloužené lungo). Na dno sklenice nalejte vaječný koňak (20 až 40 mililitrů podle chuti) a pak opatrně přilévejte kávu. Pokud nejste v přípravě zběhlí, raději nalévejte pomocí lžičky. Na závěr ozdobte nápoj čepicí ze šlehačky.

Pokud přece jenom dostanete chuť na cizinou a Vánocemi vonící eggnog latté, máme pro vás pár tipů. Smíchejte vaječný koňak se stejným množstvím mléka a důkladně protřepte a poté ohřejte. Přelijte kávu mlékem s koňakem a posypejte nápoj muškátovým oříškem.

Alžírská káva - koupit

Obrázek článku

Tento web používá soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies. Více informací.