Průvodce vlastnostmi kávy: Střední Amerika

Milovníci kávy rádi hýří přívlastky jako ovocná chuť, ořechový základ, sladké tóny, plné tělo... Začněte se v této terminologii orientovat a naučte se rozeznávat chuť zrnek z různých pěstitelských prostředí. V dalším díle našeho seriálu zjistíme, jakou má chuť káva se Střední Ameriky.

Tato část světa se pyšní velmi dobrou kvalitou arabicy. Plody rostlinek z Mexika, Guatemaly a Nicaraguy jsou méně sladké než v sousední Jižní Americe. Snáze zde rozpoznáte ovocné a ořechové tóny. A právě tyto zmíněné země jsou jedničkou v pěstování druhu maragogype. Obří podlouhlá kávová zrna maragogype vznikla díky přirozenému křížení arabicy a libericy. Této kávě se často přezdívá sloní, její chuť je však jemná a lahodná.

> Průvodce vlastnostmi kávy: Asie

Pokud bychom měli kávě z centrální Ameriky přiřadit nějaké vzhledové vlastnosti, mohli bychom říct, že je o něco málo jasnější a čistší. Když se však na region podíváme důkladněji, zjistíme, že portorická káva je plná a má silné aroma, kostarická je o něco jemnější a guatemalská má lehce kouřový nádech. Káva z Hondurasu neměla v minulosti tak dobrou pověst, ale dnes se farmáři snaží probojovat se do první ligy. A do popředí se pomalu dostává káva z Panamy.

 

> Průvodce vlastnostmi kávy: Jižní Amerika

Střední Amerika je jedním z největších světových producentů kávy. Tato oblast nabízí celou řadu klimatických podmínek pro pěstování kávy různých chuťových kvalit - od vysokohorských svahů až po mírnější podnebí. Jenom v Guatemale, o které se mluví v souvislosti s nejkvalitnější kávou s vysokým obsahem kofeinu, je osm různých mikroklimat. Nebojte se proto hledat tu pravou kávu pro svůj mlsný jazýček.

 

Vyberte si tu nejlahodnější kávu ze Střední Ameriky!

 

Průvodce vlastnostmi kávy: StÅední Amerika

banner_degustátorChci se stát_962x230px

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení