Espresso zmrzlina

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří. Výbornou zmrzlinu si vyrobíte i bez přístrojů. Je to opravdu jednoduché. Připravte si tyto INGREDIENCE:

 

  • 1/2 šálku espressa 
  • 1 a 3/4 šálku plnotučného mléka
  • 1 a 3/4 šálku smetany na šlehání
  • 1 šálek cukru krystal
  • 8 žloutků
  • zrnka z vanilkového lusku nebo lžička vanilkového extraktu

 

POSTUP:

  1. Vyšlehejte v misce žloutky s půlkou cukru do tekutého krému. 
  2. Druhou půlku cukru smíchejte v rendlíku s mlékem, smetanou, vanilkou a espressem a na středním plameni nechte probublat. 
  3. Postupně zašlehávejte horkou směs do žloutkového krému, a když se obě směsi spojí, přesuňte mix na sporák a na středním plameni za stálého promíchávání nechte vytvořit krém, který ulpívá na lžíci. 
  4. Přeceďte přes jemné síto do keramické či kovové mísy, tu umístěte do ledové lázně. 
  5. Za občasného promíchání nechte vychladnout. 
  6. Poté překryjte potravinovou fólií a nechte dvě hodiny odpočívat v lednici.
  7. Zmrzlinu zamrazte ve zmrzlinovači nebo vložte do mrazáku a každou půl hodinu po dobu alespoň tří hodin důkladně promíchávejte, aby se netvořily ledové krystaly.
  8. A co se zbývajícími bílky? Vyšlehejte je s cukrem a špetkou soli do sněhu a upečte podle receptu na pusinky ve tvaru mističek. Ty pak můžete po vychladnutí ozdobit espresso zmrzlinou a čerstvým ovocem.

 

 

Tento web používá soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies. Více informací.