Co je cold brew a jak jej snadno připravit doma

Zdá se, že se v posledních letech roztrhl kávový pytel s alternativními přípravami našeho oblíbeného nápoje. Cold brew však do kategorie rychle zapomínaných módních trendů určitě nezařadíme. Díky velmi snadné přípravě, lahodnému výsledku a osvěžujícímu efektu se cold brew nejspíš stane i vaším letním evergreenem.

 

Cold brew, tedy studená příprava, se neznalým často plete s ledovou kávou. Ta se však připravuje pomocí horké vody, s kterou však cold brew vůbec nepřichází do kontaktu. Zajímavé na cold brew kávě je hlavně její chuť. V takto připraveném nápoji vynikají jiné tóny než například v klasickém espressu ze stejných zrnek. Cold brew káva je zpravidla nasládlejší, méně kyselá a jemnější.     

 

Jak použít moka konvičku?

 

Příprava je opravdu velmi jednoduchá. Do french pressu nalijte na zhruba sto gramů na hrubo umleté kávy asi jeden litr vody. Překryjte potravinářskou fólií a nechte dvanáct hodin extrahovat v lednici. Pak už stačí jenom pomocí sítka ve french pressu kávu přefiltrovat.

 

Do takto připraveného nápoje bez obav hoďte pár kostek ledu a pokud toužíte po ještě větším osvěžení, nebojte se doplnit plátkem citrónu. Servírujte v nízkých sklenkách. Večer bude cold brew chutnat také s trochou kávového likéru.

Tento web používá soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies. Více informací.