Cold Brew je jednoduchý, ale přitom úžasný kávový drink na celý rok

Máte rádi filtrovanou kávu, ale v teplých letních měsících na ni nemáte vůbec chuť? Pak byste měli vyzkoušet Cold Brew. Ta totiž zachovává všechny vlastnosti teplé filtrované kávy, ale je studená. Víte, jak si ji nejlépe připravit? A jakou kávu použít? V našem dnešním článku se to dozvíte!

Co to je Cold Brew?
Pokud neumíte anglicky, samotný název Cold Brew vám nejspíš nic neřekne. Měli byste ale vědět, že odkazuje na louhování za studena, které je pro tento nápoj naprosto typické. Přesně tak, Cold Brew narozdíl třeba od různých ledových káv vůbec nepřichází do styku s teplou vodou. Jelikož se ale louhuje ve studené, je potřeba, aby macerace probíhala opravdu dlouho, jinak káva bude slabá a nevýrazná, čímž se ochudíte o skvělý chuťový zážitek.

 Cold Brew je jednoduchý

Jak si Cold Brew připravit?
Cold Brew je nesmírně jednoduché a když pomineme vybavení, budou vám stačit jenom dvě suroviny, voda a káva. Konkrétně ale doporučujeme si nachystat:

  • Kojeneckou nebo filtrovanou vodu, které nejlépe vyzdvihne chuťové vlastnosti kávy
  • Nahrubo namletou čerstvou arabiku, ideálně světlého či středního pražení
  • Filtrační papír
  • Ideálně uzavíratelnou sklenici

A postup už je opravdu triviální. Stačí dát na každých 100 ml vody 10 gramů arabiky, protřepat ve sklenici a uzavřít. Pak jen stačí ji vložit do lednice a vzpomenout si na ni za pár hodin. Káva chutná dobře zhruba po 12 hodinách louhování, nám se ale osvědčila alespoň dvacetihodinová macerace. Po ní stačí kávu vytáhnout a přefiltrovat před filtrační papír, třeba v chemexu nebo dripperu. Servírovat můžete Cold Brew na ledu, s plátkem citronu nebo mlékem.

Cold Brew je jednoduchý a úžasný 

Jakou kávu vybrat?
Kávu na Cold Brew si vždy vybírejte čerstvou, protože jedině ta dokáže vyzdvihnout chuť a aroma celé suroviny. Ze špatné kávy skvělé Cold Brew zkrátka nikdy neuděláte. A pokud chcete vyzkoušet opravdu dobrou kávu, zamiřte do našeho eshopu a vyberte si. Na Cold Brew jsme vyzkoušeli káv vícero, ale nejvíce se nám osvědčila arabika z Etiopie, která má jemnou čokoládovou chuť s tóny červeného vína. Nechte si chutnat.

 banner_degustátorStaňte se_962x230px

No a to by od nás bylo všechno. Líbil se vám náš dnešní článek? Přečtěte si i další zajímavé články z našeho blogu!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení