Příprava kávy

O přípravě kávy

Ledová káva Latino Café ®

Příprava ledové kávy Naplňte 1:1 hrnek studeným mlékem a studenou vodou, tak aby zbylo trochu místa na pěnu. Přidejte 2 lžičky instantní kávy a 2 lžičky cukru. Rázně rozmíchejte, aby vznikla pěna. Nalijte do hrnečku přes 1 kostku ledu. Posypejte pěnu kakaem 1/2 až 1 lžičku. Toto je pouhý tip, záleží na Vašich osobních preferencí. Karamel, různé sirupy, zmrzlina, šlehačka... S nebo bez ledu, poměr mléka a vody, skořice, smetanu a tak dále, záleží opravdu jen na Vaší fantazii domácí ledové káv...

Turecká káva

Káva, kterou nazýváme tureckou, se podle všeho stále ještě připravuje jako kdysi odvar prvních ctitelů kávy. Při její přípravě dáváme jemně mletou kávu, cukr a vodu - přesně v tomto pořadí - do malé mosazné nebo měděné konévky s dlouhým držadlem, nazývané džezva. Počítá se dvěma zarovnanými lžičkami kávy na šálek a současně jednou lžičkou cukru na lžičku kávy. Tuto směs necháme přejít varem a vzápětí stáhneme konvičku z plotny. Protože tekutina se při vaření zpění a stoupne až do úzkého hrdla, n...

Káva Espresso

Příprava espressa Příprava kávy espressa v domácím prostředí by měla zůstat zálibou. Pamatujte si však, že čím kvalitnější je váš kávovar, tím lepší bude káva. Espressa se většinou připravují z arabicy. Mletá káva by měla být jemná, avšak nikoli práškovitá jako na tureckou kávu. Rozhodující je stupeň umletí: je-li mletá káva příliš hrubá, tryská z přístroje nápoj řídký a vodnatý; pokud je naopak příliš jemně mletá, kape z přístroje nápoj jen zvolna a je hořký. Na šálek espressa počítáme 1,5 až...

Cappuccino

Příprava cappuccina  Sotva se čerstvě připravená káva začne pařit v šálku, ohřívá se mléko. Používejte zejména homogenizované, částečně odtučněné mléko (1,5% tuku), protože mléko plnotučné příliš překrývá chuť kávy. I když v některých kavárnách pracují s ohřátým mlékem nebo alespoň s mlékem o pokojové teplotě, protože jeho zpěnění netrvá tak dlouho jako u mléka studeného, vy byste měli používat pokud možno mléko studené. Studené mléko nejen lépe pění, ale jeho pěna je i kompaktnější. Nalijte m...

Nápoj Sahlab

Příprava energetického nápoje z arabského prostředí Originál Sahlab připravíme tak, že rozpustíme 3 lžičky ve 125 ml horkého mléka a mícháme 5 minut. Vznikne výborný nápoj bílo-béžové barvy. Nakonec posypeme skořicí.   ...

Příprava kávy

Jedna z příčin celosvětové obliby pití kávy je pravděpodobně v tom, že nápoj lze připravovat na mnoho způsobů a tím vyhovět rozdílným chuťovým nárokům. Navzdory tomu je u kávy základní princip všech způsobů přípravy všude stejný; umletá káva zrnková se zalévá horkou vodou, aby vznikla aromatizovaná káva. A přestože se k nám káva dostala z Arábie, tradiční arabský způsob její přípravy, při němž se káva třikrát uvede do varu, se u nás nevžil. Vaření narušuje chuť kávy, protože jí odebírá těkavé ar...

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem

Tento web používá soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies. Více informací.