Vánoční Alžírská káva
Popis
Země původu: Česká republika
Doporučená příprava: Na 1 šálek (200 ml) použijte 1-2 lžičky mleté kávy (5-7g) a zalijte vroucí vodou. Hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy.
Uchovávejte na suchém, tmavém a chladném místě bez přístupu vzduchu.
Věděli jste, že...
...pojem alžírská káva je českým specifikem a že s její objednávkou byste v zahraničí neuspěli? Kombinace vaječného likéru a kávy však za hranicemi České republiky není ničím neznámým. I v cizině se totiž s touto dvojicí setkáme. Základem však není espresso nebo překapávaná káva, nýbrž latté. V nápojovém lístku pak tento nápoj najdete pod označením Eggnog Latte a jeho konzumace je spojena s obdobím Vánoc.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.