Rychlá expedice zásilek do 24 hodin na více než 3884 výdejních míst. Doprava zdarma při nákupu nad 1000 Kč. Telefonické objednávky přijímáme na 739 017 476.

Turecká káva

Káva, kterou nazýváme tureckou, se podle všeho stále ještě připravuje jako kdysi odvar prvních ctitelů kávy. Při její přípravě dáváme jemně mletou kávu, cukr a vodu - přesně v tomto pořadí - do malé mosazné nebo měděné konévky s dlouhým držadlem, nazývané džezva. Počítá se dvěma zarovnanými lžičkami kávy na šálek a současně jednou lžičkou cukru na lžičku kávy. 
Tuto směs necháme přejít varem a vzápětí stáhneme konvičku z plotny. Protože tekutina se při vaření zpění a stoupne až do úzkého hrdla, nesmíme džezvu naplnit po okraj. Turecká káva se podává po trojím převaření. Tato kávová specialita se tradičně koření mletým kardamomem.

Na šálek se počítá s jednou tobolkou koření. K přípravě doporučujeme používat kávu arabica - Brazílie Facenda nebo Kolumbii.

Turecká džezva

Tento web používá soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies. Více informací.