Spojení kávy a bublinek zní jako slibná kombinace a espresso tonik to stoprocentně potvrzuje. Tento lahodný dvoubarevný koktejl se stále častěji objevuje v menu kaváren a restaurací. Připravte si doma kávový hit léta a dopřejte si neobvyklé snoubení hořké a sladké chuti ve společnosti ledového osvěžení. Příprava této kávy s tonikem je opravdu snadná a zvládne ji každý.
Budete potřebovat: espresso + tonik + led
Sklenici (nejčastěji se podává do nižší sklenky například na whisky) naplňte ledem a dolijte do tři čtvrtě tonikem. Nápoj nalévejte opatrně a pomalu, aby uniklo co nejméně bublinek. Pak pomalu přilejte espresso. Nápoj přirozeně vytvoří dvě vrstvy. (Právě teď je ideální čas na fotku vašeho espresso toniku.) Před samotným pitím ale obě vrstvy promíchejte.
Svůj espresso tonik můžete vylepšit pár kapkami limetky nebo otřením plátku limetky o okraj skleničky. Dosladit jej můžete také limetkovým sirupem. Pro silnější espresso tonik použijte dvě dávky espressa.
Ideální káva do páru k toniku je čerstvě pražená Dominikánská káva