Kolumbie - Skvělá vyvážená káva z vulkanického podloží

Kolumbie je jedinou zemí Jižní Ameriky, která leží jak u Atlantského, tak u Tichého oceánu. A když se řekne název této země, každému se vybaví něco jiného - zapálení sportovci jistě znají tamní fotbal, milovníci botaniky se zastaví u ohromné biodiverzity a fanoušci televizních seriálů jistě zavzpomínají na legendárního Pabla Escobara zpopularizovaného seriálem Narcos. Věděli jste ale, že v produkci kávy je Kolumbie hned za Brazílií a Vietnamem na třetím místě ve světové produkci? A jelikož to rozhodně není žádná káva béčkové kvality, představíme si ji v dnešním článku.

Dlouhá historie a vysoká kvalita produkované kávy
Jen těžko byste hledali zemi, která má napříč jednotlivými regiony tak proměnlivé a různorodé klimatické podmínky, jako má právě Kolumbie. A i když to nezní jako ideální místo pro život, kávě se zde daří jako málokde jinde a navíc v každém regionu dozrává v jinou dobu a Kolumbie tak může exportovat zelená zrna celý rok. A to také dělá už od pradávna. První zmínka o kávě zde byla již v roce 1790 a o 18 let později už se objevila i první zmínka o exportu - tehdy se jednalo o 6000 kg zeleného zrna vyvezeného za hranice Kolumbie. No a vzhledem k vulkanické půdě, ideálnímu množství ročních srážek i dostatku slunečných dní se zde kávě dodnes daří jako málokde jinde.

Káva z Kolumbie provoní celý váš byt
Vzhledem k tomu, že Kolumbií protéká celá řada velkých řek, využívají ke zpracování kávového zrna především mokrou metodu a to se projevuje na vysoké kvalitě chuti a velmi silném aroma. Někteří odborníci se dokonce shodují na tom, že vůně kávy z Kolumbie je nejsilnější na celém trhu - takže je to opravdu ideální nápoj, když chcete například udělat dojem na svoji návštěvu. Nicméně u vůně to nekončí - vulkanická půda produkuje kávu s bohatou a plnou chutí, v níž jasně zaznamenáte smetanové až oříškové tóny. Dozvuk kávy je také poměrně silný a chuť čokolády na jazyku ucítíte ještě několik dalších minut po dopití šálku. Můžete také vyzkoušet připravit její osvěžující variantu. Jak udělat ledovou kávu? Stačí, když do ní přidáte pár kostek ledu či kopeček vanilkové zmrzliny. O ledové osvěžení budete mít v tu ráno postaráno. 

Jakou kávu doporučujeme vybrat?
Aby káva z Kolumbie měla skutečně to skvělé aroma, která vám v dnešním článku slibujeme a chutnala právě tak, jak chutnat má, je nutné vzít čerstvě praženou kávu. A právě tu najdete v naší nabídce, ve které jsme vsadili na kolumbijskou arabiku značky Latino Café! Vozíme ji přímo z plantáže a zelené zrno pražíme až co nejkratší dobu před odesláním k vám, abyste měli čerstvost ve všech případech zaručenou. A na samotný závěr článku máme ještě dobrou zprávu pro milovníky kávy bez kofeinu, protože tuto arabiku jsme pro vás naskladnili právě i v tzv. “Decaf” variantě.

Káva Kolumbie_1

banner_degustátorChci se stát_962x230px

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné