Rychlá expedice zásilek do 24 hodin na více než 4359 výdejních míst s dopravou zdarma při nákupu nad 1000 Kč. Využijte novou službu PlatímPak - schválení do 60 vteřin a máte 30 dnů na zaplacení a neplatíte nic navíc.

Jak připravit ledovou kávu

Ve chvíli, kdy se rtuť na teploměru začne šplhat do závratných výšek, vypařuje se chuť na horké nápoje. Milovníci kofeinu si ale umí poradit, aby nepřišli o svůj oblíbený šálek. Pro ledovou kávu se nemusíte vydávat do kaváren a restaurací. Můžete si ji snadno připravit i doma. Recept na ledovou kávu však není jenom jeden. Vyzkoušejte víc možností a vyberte si tu nejlepší variantu podle sebe.

 

Počkejte si na cold brew

Přípravu kávy jsme si zvykli spojovat s horkou vodou, a tak může mnohé překvapit příprava s vodou studenou. Je však velmi jednoduchá. Stačí zalít mletou kávu příslušným množstvím vody, zakrýt a nechat zhruba 12 hodin odpočívat v lednici. Pak už stačí jenom přefiltrovat. Na internetu najdete konvičky na přípravu tohoto nápoje. Nejjdednodušší je však použít french press - konvičku překryjte například potravinářskou fólií a později vložte sítko a přefiltrujte přes něj. Do výsledného nápoje můžete hodit pár kostek ledu. Oproti klasické přípravě bude jeho chuť pravděpodobně o něco sladší.

 

Jednoduše ledové espresso

Asi nejjednodušší a nejrychlejší recept začněte chystat tím, že vychladíte skleničku. Na kostky ledu pak nalijte espresso. Pro větší sílu můžete vyzkoušet s dvojitým espressem. Někdo doplňuje ještě kapkou smetany, ale to už záleží jenom na vašich osobních preferencích.

 

Řecký vynález jménem frappé

Ledové frappé spatřilo světlo světa v roce 1957 v Soluni a stejně jako mnoho revolučních vynálezů byl i tento dílem náhody. Jeho autor měl stánek s nápoji pro děti a odpoledne dostal chuť na kávu - jenomže měl k dispozici jen rozpustná zrnka a žádnou horkou vodu. Pak už stačilo jen trochu důvtipu a slavný nápoj byl na světě. Recept na ledové frappé je opravdu jednoduchý. Do uzavíratelné sklenice s širším hrdlem nebo do šejkru přidejte instantní kávu na jednu porci, dvě lžičky krupicového cukru a zhruba deset lžic studené vody a zhruba minutu pořádně protřepávejte. Vysokou sklenici naplňte do poloviny ledem (pro intenzivnější chuť to mohou být kostky zmražené kávy), nalijte kávovou pěnu a doplňte několika lžícemi mléka. Frappé můžete připravit jednoduše také tak, že rozmixujete instatní kávu se studenou vodou. Před mixováním můžete přidat cukr a mléko.

 

Italské variace freddo a affogato

Jestli vám instatní káva nejde pod nos, vyzkoušejte caffe freddo. Do tohoto nápoje se používá dvojitá dávka klasického espressa. Kávu rozmixujte s dvěma kostkami ledu. Pokud sladíte, přidejte cukr ještě před mixováním. Obdobně zacházejte s mlékem. Affogato pak představuje přechod mezi kávovým nápojem a dezertem. Jeho výhody jsou jednoduchost, rychlost a příjemné osvěžení. Jak připravit affogato? Nachystejte si kopeček zmrzliny se smetanovým základem - nejlépe vanilkové. Vložte ji do širší vychlazené sklenice a přelijte espressem. Zmrzlina se skvěle snoubí s hořskosladkým espressem a affogato je hotové během chviličky.

Ledová káva_Latino Café

Tento web používá soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies. Více informací.