Cappuccino

Příprava cappuccina 

Sotva se čerstvě připravená káva začne pařit v šálku, ohřívá se mléko. Používejte zejména homogenizované, částečně odtučněné mléko (1,5% tuku), protože mléko plnotučné příliš překrývá chuť kávy. I když v některých kavárnách pracují s ohřátým mlékem nebo alespoň s mlékem o pokojové teplotě, protože jeho zpěnění netrvá tak dlouho jako u mléka studeného, vy byste měli používat pokud možno mléko studené. Studené mléko nejen lépe pění, ale jeho pěna je i kompaktnější.

Cappuccino
Nalijte mléko do poháru a ponořte trysku přívodu páry dolní hranou do mléka. Pokud tryska příliš vyčnívá, mléko se daleko rozstřikuje, ponoříte-li ji moc hluboko, začne vznikat příliš mnoho bublinek. V ideálním případě získáte pěnu tvořenou spoustou malých bublinek, které se tak rychle nerozpadají jako bubliny velké. Velké bubliny necháme prasknout nebo je propíchneme.