Vánoční káva Irish Cream

Kód: 97052Z 97052M Zvolte variantu
89 Kč 77,39 Kč bez DPH 89 Kč / 100 g 89 Kč / 100 g
Skladem Skladem Zvolte variantu
balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
28.11.2022 28.11.2022 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Směs vybraných druhů káv obohacená o aroma whisky se smetanou ve speciální edici s vánočně laděnou etiketou. Káva je vánoční dárek, který rozhodně nezklame! Káva je zabalena ve speciálním sáčku opatřeném jednocestným ventilkem, který umožňuje únik CO2 (odchází z kávy po dobu několika dní po upražení) a zároveň zamezuje přístupu vzduchu. Obsah kofeinu v kávě potěší každého.  

Složení: vybraná kávová směs, aroma whisky se smetanou (min.0,4%).

Hmotnost: 100g

Detailní informace

Detailní popis produktu

 

Hledáte vánoční dárek, který zaručeně potěší jak oddané milovníky kávy, tak i ty, kteří si kávu dopřejí jen čas od času? Řešení máte opravdu mnoho a asi nejvíce se nabízí třeba nějaký pěkný ruční mlýnek na kávu nebo nějaký hrneček či šálek. Problém s těmito dárky je však v tom, že se jednak nemusíte trefit do vkusu obdarovaného a jednak nemáte žádnou jistotu, že dané příslušenství používá nebo potřebuje. Pokud by totiž používal například automatický kávovar, mlýnek by vůbec nepotřeboval.

Sázkou na jistotu je proto v takovém případě káva. Abyste ale nemuseli někomu dávat jen obyčejnou kávu, připravili jsme pro vás vánoční edici. Zatímco některé z našich vánočních káv mají vánoční pouze etiketu, jiné jsou dokonce i vybaveny aroma něčeho, co k vánocům neodmyslitelně patří.

Pokud chcete svým dárkem potěšit spíše nějakého konzervativního milovníka kávy, určitě mu dopřejte pouze 100% arabiku bez jakýchkoliv dalších dochucovadel. Skvělou volbou je v takovém případě třeba kolumbijská arabika v dóze nebo brazilská káva Santos. Jelikož jsou tyto kávy v dózách, vydrží delší dobu bez přísunu vzduchu a zůstanou tak déle čerstvé.

Na druhou stranu v případech, kdy chcete potěšit někoho, kdo je otevřený novým věcem a z kávy třeba připravuje i nějaké recepty, určitě není od věci sáhnout po aromatizovaných kávách, jako jsou třeba naše Pralinky. Taková káva je pak jako stvořená třeba pro použití spolu s mléčnou pěnou, šlehačkou, trochou čokolády, skořice či oříšků, ale hodí se i do komplexnějších receptů.

Na naší hlavní stránce vánočních káv si přitom můžete vybrat, zda preferujete mletou, nebo zrnkovou variantu. Obecně řečeno pokud si kávu namelete až před přípravou, vydrží její chuťové vlastnosti déle a káva bude chutnat o něco lépe. Na druhou stranu jestli chcete kávu dát někomu, kdo mlýnek vůbec nemá, je mletá varianta rozhodně lepší volbou.

Země původu: Česká republika.

Doporučená příprava kávy: Na 1 šálek (200 ml) použijte 1-2 lžičky mleté kávy (5-7g) a zalijte vroucí vodou. Hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy.

Uchovávejte na suchém, tmavém a chladném místě bez přístupu vzduchu.

Věděli jste, že...
...irská káva je vlastně koktejl? Potvrdila by Vám to i Mezinárodní barmanská asociace (IBA). Pokud jste si ale mysleli, že přidáním kapky whisky do Vašeho oblíbeného moku rázem vyčarujete pravou irskou kávu, pak Vás musíme vyvést z omylu. Tak jednoduché to zase není. Na druhou stranu, příprava pravé irské kávy není vůbec nic složitého, co byste nezvládli sami doma. Základem je dobrá káva. A když říkáme dobrá, pak myslíme skutečně dobrou kávu - filtrovanou, zapomeňte tedy na instantní kávu či dokonce "turka". Postup je následující: Do nahřáté sklenice o objemu zhruba 230 ml vložíte 2 lžičky třtinového cukru a zalijete kávou. Poté, co se cukr rozpustí, přidáte 3 až 4 cl pravé irské whisky. Nakonec na kávu pomalu a přes lžičku (aby se "neutopila") nalijete smetanu (chcete-li pravou irskou kávu, použijte vysokotučnou), kterou jste předtím vyšlehali tak, aby zůstala trochu tekutá. Nyní už nic nebrání tomu, abyste si v klidu domova vychutnali svou irskou kávu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kávové speciality
Země původu: Česká republika
Značka kávy: Čajová zahrada

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: