Vánoční káva Irish Cream

Kód: 97052
89 Kč / 100g 77,39 Kč bez DPH 89 Kč / 100 g
Skladem

Směs vybraných druhů káv obohacená o aroma whisky se smetanou ve speciální edici s vánočně laděnou etiketou. Káva je vánoční dárek, který rozhodně nezklame! Káva je zabalena ve speciálním sáčku opatřeném jednocestným ventilkem, který umožňuje únik CO2 (odchází z kávy po dobu několika dní po upražení) a zároveň zamezuje přístupu vzduchu. Obsah kofeinu v kávě potěší každého.  

Složení: vybraná kávová směs, aroma whisky se smetanou (min.0,4%).

Hmotnost: 100g

Detailní informace

Detailní popis produktu

Aromatizovaná káva má za sebou v určité podobě velmi dlouhou historii. Zatímco ta aromatizovaná káva, kterou známe dnes, je záležitostí zhruba 70. let 20. století, různé formy koření nebo jiných aditiv se do kávy přidávají od nepaměti. Moderní dějiny aromatizované kávy se jsou ale spojené s historkou o pěstiteli, kterému se úroda nevydařila, ale přesto mu bylo líto kávu vyhodit. A tak použil aroma a byl sám překvapený, jaký byl o kávu zájem.

Co to aromatizovaná káva je?
Označení aromatizovaná káva snad mluví za vše. Jedná se v podstatě jen o kávu, do které je přidáno zanedbatelné množství buď přírodního, nebo syntetického aroma. A zatímco dříve měla spousta lidí spojenou aromatizovanou kávu s kávou horší kvality, dnes je tak populární, že existují dokonce i samostatné plantáže na výběrovou arabiku či robustu, která je určena k aromatizování. Řečmi o podřadné kvalitě se tedy nenechte odradit, naše aromatizovaná káva se skládá z prémiové arabiky (eventuelně kombinace arabiky a robusty), za kterou bychom dali ruku do ohně.

Jak se vyrábí?
Postup výroby aromatizované kávy je naprosto jednoduchý. Jakmile se kávová zrna upraží, nastříká se na ně nosný olej s konkrétní vůní. Ve většině případů se jedná o kombinaci přírodního a syntetického oleje - často se používají extrakty třeba z vanilkových lusků, kakaa, různých forem ořechů nebo koření. Syntetické vůně jsou pak vyráběny uměle, nejčastěji kombinací více různých substancí lišících se v závislosti na konkrétní příchuti.

Jak chutná?
Pokud máte s aromatizovanými kávami zkušenosti, jistě víte, že aroma do chuti nijak zásadně nezasahuje. Stále je to ta skvělá, silná a kvalitní arabika (popřípadě kombinace arabiky s robustou) jen navíc mnohem lépe voní. A to právě v závislosti na použité variantě. U nás si přijdou na své jak milovníci tradičních variant jako vanilka, čokoláda nebo karamel, tak ti z vás, kteří rádi zkouší nové a neobvyklé věci. Pro vás máme třeba příchutě likéru Amaretto nebo Cherry.

Země původu: Česká republika.

Doporučená příprava kávy: Na 1 šálek (200 ml) použijte 1-2 lžičky mleté kávy (5-7g) a zalijte vroucí vodou. Hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy.

Uchovávejte na suchém, tmavém a chladném místě bez přístupu vzduchu.

Věděli jste, že...
...irská káva je vlastně koktejl? Potvrdila by Vám to i Mezinárodní barmanská asociace (IBA). Pokud jste si ale mysleli, že přidáním kapky whisky do Vašeho oblíbeného moku rázem vyčarujete pravou irskou kávu, pak Vás musíme vyvést z omylu. Tak jednoduché to zase není. Na druhou stranu, příprava pravé irské kávy není vůbec nic složitého, co byste nezvládli sami doma. Základem je dobrá káva. A když říkáme dobrá, pak myslíme skutečně dobrou kávu - filtrovanou, zapomeňte tedy na instantní kávu či dokonce "turka". Postup je následující: Do nahřáté sklenice o objemu zhruba 230 ml vložíte 2 lžičky třtinového cukru a zalijete kávou. Poté, co se cukr rozpustí, přidáte 3 až 4 cl pravé irské whisky. Nakonec na kávu pomalu a přes lžičku (aby se "neutopila") nalijete smetanu (chcete-li pravou irskou kávu, použijte vysokotučnou), kterou jste předtím vyšlehali tak, aby zůstala trochu tekutá. Nyní už nic nebrání tomu, abyste si v klidu domova vychutnali svou irskou kávu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kávové speciality
Země původu: Česká republika
Značka kávy: Čajová zahrada

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: