Vánoční káva Irish Cream
Popis
Země původu: Česká republika.
Doporučená příprava kávy: Na 1 šálek (200 ml) použijte 1-2 lžičky mleté kávy (5-7g) a zalijte vroucí vodou. Hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy.
Uchovávejte na suchém, tmavém a chladném místě bez přístupu vzduchu.
Věděli jste, že...
...irská káva je vlastně koktejl? Potvrdila by Vám to i Mezinárodní barmanská asociace (IBA). Pokud jste si ale mysleli, že přidáním kapky whisky do Vašeho oblíbeného moku rázem vyčarujete pravou irskou kávu, pak Vás musíme vyvést z omylu. Tak jednoduché to zase není. Na druhou stranu, příprava pravé irské kávy není vůbec nic složitého, co byste nezvládli sami doma. Základem je dobrá káva. A když říkáme dobrá, pak myslíme skutečně dobrou kávu - filtrovanou, zapomeňte tedy na instantní kávu či dokonce "turka". Postup je následující: Do nahřáté sklenice o objemu zhruba 230 ml vložíte 2 lžičky třtinového cukru a zalijete kávou. Poté, co se cukr rozpustí, přidáte 3 až 4 cl pravé irské whisky. Nakonec na kávu pomalu a přes lžičku (aby se "neutopila") nalijete smetanu (chcete-li pravou irskou kávu, použijte vysokotučnou), kterou jste předtím vyšlehali tak, aby zůstala trochu tekutá. Nyní už nic nebrání tomu, abyste si v klidu domova vychutnali svou irskou kávu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.