Latino Café - Káva Indonésie
Kód: 07051 07051M 09051 09051M 08051 08051M 00051 00051M Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Kávě se v Indonésii velmi daří zejména díky mírně zvětralému sopečnému povrchu a přítomnosti četných vodních toků. První kávovník se na území Indonésie dostal díky holandským lodím, které sem připluly na konci 17. století. V roce 1711 se zdejší kávová zrna poprvé dostala na trh v Amsterdamu, kde se okamžitě stala senzací.
V minulosti čelila Indonésie podobným potížím, jako například Indie. Kvůli veliké dálce, kterou musela zrna urazit na plachetnici, dostala zvláštní nádech a chuť, která byla typická pro tento druh kávy. Když se ale zrna začala dovážet rychleji, například pomocí letadel, museli zdejší zemědělci přijít na jiný způsob, jak dodat kávovým zrnům jejich speciální chuť. Zrna se tedy nechávají dozrávat více než jeden rok ve speciálních skladištích, která simulují cestu plachetnicí.
Čerstvost je pro nás naprostou prioritou
Naše káva rozhodně není z těch, které by dlouhé týdny a měsíce čekaly někde v regálu, až si je konečně někdo koupí a my je budeme moci odeslat. Naši arabiku k nám do Česka dovážíme z vybraných destinacích zelenou a v originálních jutových pytlích, protože na autenticitu klademe opravdový důraz. Kávu pražíme až u nás a to co možná nejkratší dobu před odesláním, abyste měli jistotu, že pijete čerstvou kávu.
Jak arabiku pražíte?
Ze zelené arabiky se vždy snažíme získat co nejvíce, protože víme, že naši zákazníci mají vytříbený vkus a chtějí si dopřát kvalitní kávu. U většiny dovážených arabik se nám osvědčilo střední pražení, které potlačuje kyselost charakteristickou pro světlejší pražení a naopak vyzdvihuje typické kávové aroma s nádechem oříšků, čokolády či karamelu. Zároveň tímto pražením ale zachováváme určitou jemnost a lehkost kávy, takže nečekejte žádné zemité a hutné tóny, které by rušily od gurmánského zážitku.
Zrnková, nebo mletá?
Naši čerstvě praženou kávu prodáváme zrnkovou v obalech s jednocestným ventilem, pomocí kterého odchází oxid uhličitý uvolňující se po upražení. Zároveň se do kávy ale nedostává kyslík, který by negativně ovlivňoval chuťové a aromatické vlastnosti kávy. I když čerstvě namletá káva chutná nejlépe, je nám jasné, že ne každý má čas, chuť a možnost si ji každé ráno takto připravovat. Pokud nám tedy dáte vědět třeba do poznámky k nákupu, rádi vám arabiku nameleme a ušetříme spoustu práce, starostí a nepořádku.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Složení: 100% zrnková káva arabika
Káva je balená ve speciálních originálních sáčcích s jednocestným ventilkem, který umožňuje únik CO2 (odchází z kávy po dobu několika dní po upražení) a zároveň zamezuje přístupu vzduchu. Nejlepší je středně upražená, kterou taky nabízíme. Platí pouze pro 100g, 200g a 500g.
Země původu: Indonésie / Praženo ČR
Doporučená příprava kávy: Na 1 šálek (200ml) použijte 1-2 lžičky mleté kávy (5-7g) a zalijte vroucí vodou.
Uchovávejte na suchém, tmavém a chladném místě bez přístupu vzduchu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čerstvá káva z celého světa |
---|---|
Země původu: | Indonésie |
Druh kávy: | 100% arabica |
? Čerstvě pražená: | ano |
Značka kávy: | Latino Café |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.