Blog novinek a zajímavostí, Strana 3

Káva a hubnutí: Může vám skutečně pomoci?

Snažíte se zhubnout přebytečná kila a nevíte, jaké nápoje jsou vhodné a kterým se naopak raději vyhnout? Odpověď u kávy není vůbec tak jednoznačná, jak by se mohlo na první pohled zdát, protože zatímco černá káva bez jakýchkoliv aditiv může být v dietě skvělým pomocníkem, kávové nápoje z různých pop...

Kávová turistika: Jaké regiony se vyplatí navštívit?

Zatímco některým kávovým konzumentům stačí, že mají každé ráno šálek čerstvé kávy, někdo tímhle jedinečným fenoménem opravdu žije a část lidí dokonce i svou dovolenou v exotice plánuje s ohledem na to, aby nějak rozšířili své kávové znalosti a zkušenosti. A zatímco někomu stačí navštívit některou z ...

Kokosové mléko: Když chcete krémovou kávu bez laktózy

Náš seriál o rostlinných alternativách mléka se pomalu, ale jistě blíží ke konci. V minulých článcích jsme se tak zabývali třeba dnes nejpopulárnějším ovesným mlékem, dobře napěnitelným sójovým mlékem a nebo třeba ne úplně tradičním, ale zato chuťově velmi příjemným mandlovým mlékem. Z těch nejpopul...

Mandlové mléko: Příjemná změna pro vaši kávu

Zatímco ještě před pár lety jste se při návštěvě kavárny museli dost možná spokojit s obyčejným plnotučným kravským mlékem, dnes na trhu běžně existuje celá řada zajímavých alternativ. Před nějakým časem trhu s rostlinnými alternativami kralovalo v minulém článku probírané sojové mléko, avšak v souč...

Sójové mléko: Proč je tak oblíbené?

Pokud jste četli náš článek zaměřený na ovesné mléko, jistě víte, že oblíbenost tohoto typu rostlinného mléka zažívá obrovský boom. sójové mléko je však nápojem, který tu byl dávno před mlékem ovesným a stále existují lidé, kteří preferují spíše tento typ rostlinné alternativy. V tomto článku vás pr...

Ovesné mléko: Proč je tak populární volbou do kávy?

Rostlinné alternativy mléka jsou v současnosti bezpochyby velmi populární a najdete je jak v nabídce velkých kávových řetězců, tak i v mnoha malých lokálních kavárnách. Ještě pár let zpátky přitom mléčné alternativy zahrnovaly primárně mléko sójové a jen ve vybraných podnicích měli třeba kokosové ne...

Cukr: Proč se přidává do kávy a jak ovlivňuje chuť?

Zatímco někdo si rád vychutnává černou kávu bez jakýchkoliv aditiv, někdo si do ní rád přidává třeba mléko a cukr. Například údaje ze Spojených států naznačují, že cukr si do kávy přidává až polovina konzumentů tohoto nápoje. A ačkoliv si mnoho lidí může myslet, že se jedná o nějaký moderní trend re...

Jednodruhová káva: V čem spočívají její výhody?

V rámci kávového průmyslu se v průběhu času vytvořila celá řada vlastních názvů a označení, které mnohdy nemusí být nezasvěceným kávovým konzumentům tak úplně známé. Pokud také při návštěvách kavárny váháte, co znamenají označení jako single origin nebo single farm, pak jste tu správně. V rámci toho...

Káva v plechovce: Kde se tento fenomén vzal?

Pokud pijete kávu, určitě se vám už několikrát stalo, že jste neměli možnost si připravit svůj šálek oblíbené kávy doma. A možná vám v takové situaci pomohly kávy v plechovce, které vyrábí celá řada různých značek a které s postupem času získávají obrovskou popularitu. Ale na co si dát při výběru ká...

Mikroloty: Co jsou zač a proč je vyzkoušet?

Káva dnes není jen obyčejným nápojem, ale celou širokou disciplínou, která si pro své optimální fungování musela, tak jako každý obor, vymyslet řadu vlastních názvů. A zatímco třeba flat white a jiné druhy kávy už zná snad každý, slova jako mikrolot jsou pro mnoho lidí novinkou. Přitom právě mikrolo...