Cappuccino

Příprava cappuccina 

Sotva se čerstvě připravená káva začne pařit v šálku, ohřívá se mléko. Používejte zejména homogenizované, částečně odtučněné mléko (1,5% tuku), protože mléko plnotučné příliš překrývá chuť kávy. I když v některých kavárnách pracují s ohřátým mlékem nebo alespoň s mlékem o pokojové teplotě, protože jeho zpěnění netrvá tak dlouho jako u mléka studeného, vy byste měli používat pokud možno mléko studené. Studené mléko nejen lépe pění, ale jeho pěna je i kompaktnější.

Cappuccino
Nalijte mléko do poháru a ponořte trysku přívodu páry dolní hranou do mléka. Pokud tryska příliš vyčnívá, mléko se daleko rozstřikuje, ponoříte-li ji moc hluboko, začne vznikat příliš mnoho bublinek. V ideálním případě získáte pěnu tvořenou spoustou malých bublinek, které se tak rychle nerozpadají jako bubliny velké. Velké bubliny necháme prasknout nebo je propíchneme. 

Tento web používá soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies. Více informací.