Jste zde: Kava-Arabica.cz > Káva Espresso Latino Café

Káva Espresso Latino Café ®

Zrnková káva Espresso - rozumíme tím , že to je tmavěji upražená káva. Káva kterou pijeme černou a silnou. Název pochází z italštiny a znamená "vystavovat tlaku", a tak se také káva opravdu připravuje. Vroucí voda a vodní pára se protlačují velice jemně umletou kávou.


Výrobce: Řadit zboží:  
Zobrazit detailní popis zboží
Cena s DPH:
399,00 Kč / 1kg
Dostupnost:
skladem
Zobrazit detailní popis zboží
Latino Café je jedinečná, výrazná a silná káva, jejíž chuť dlouho doznívá.
Zobrazit detailní popis zboží
Cena s DPH:
169,00 Kč / 1balení
Dostupnost:
skladem
Zobrazit detailní popis zboží
Hmotnost: 200g e, 100% mletá káva espresso.
Zobrazit detailní popis zboží
Cena s DPH:
159,00 Kč / 1balení
Dostupnost:
skladem
Zobrazit detailní popis zboží
Hmotnost: 200g e, 100% zrnková káva espresso.

Výsledkem je jedinečná, silná, výrazná a kvalitní káva, jejíž chuť dlouho doznívá. Správně a dobře připravená káva espresso, má nedefinovatelnou jemně natrpklou chuť. Má to být černá káva s karamelově bohatou pěnou. Tomu se říká pěnová čepice (crema). Crema má mít rovnoměrnou barvu a tvořit vrstvu o síle 5 milimetrů. Při pití se má usazovat na stěně šálku jako sirup.


Káva Espresso Latino Café ® Vám všechny tyto vlastnosti bude splňovat.



Příprava espressa


Příprava kávy espressa v domácím prostředí by měla zůstat zálibou. Pamatujte si však, že čím kvalitnější je váš kávovar, tím lepší bude káva. Espressa se většinou připravují z arabicy. 


Mletá káva by měla být jemná, avšak nikoli práškovitá jako na tureckou kávu. Rozhodující je stupeň umletí: je-li mletá káva příliš hrubá, tryská z přístroje nápoj řídký a vodnatý; pokud je naopak příliš jemně mletá, kape z přístroje nápoj jen zvolna a je hořký. Na šálek espressa počítáme 1,5 až 2 zarovnané lžíce mleté kávy. 


Míra upěchování mletá kávy do tělesa filtru, gruppy, může vyvolat problémy. Káva nesmí být natolik sypká, aby ji vodní pára pouze profoukla, ale nemůže být zase příliš upěchovaná, aby byla téměř nepropustná. V dobrém přístroji musíte kávu do gruppy pevně a silou vtlačit. 


Jakmile začne z trysek vycházet nápoj - nejprve černá káva a poté karamelově zbarvená, bohatě napěněná pěna, měli byste okamžitě uvolnit tlačítko, protože pokud kávovar poběží dál, bude espresso hořké a vodnaté.


Zda se espresso povedlo, poznáme jednoznačně na kvalitě pěnové čepice (koruny). Jakmile káva nateče do šálku, měla by její povrch pokrýt vrstva karamelově zbarvené pěny. Vzniká, když se aromatické oleje z kávy pod tlakem mísí s vodou a vzduchem. Pěna má mít rovnoměrnou barvu a tvořit vrstvu o síle 5 milimetrů. 


Tmavohnědá pěna s bílou skvrnou nebo otvorem uprostřed pěny, jímž prosvítá káva, svědčí o tom, že espresso bylo nadměrně vylouhováno a chutná trpce a hořce. Světlá pěna naproti tomu je neomylným znamením nedostatečně vy-etxrahované, nekvalitní řídké kávy s vodovou chutí.