Jste zde: Kava-Arabica.cz > Káva instantní - Latino Café - Rozpustná káva

Káva instantní - Latino Café - Rozpustná káva

Instantní - rozpustná káva byla poprvé představena na výstavě v Buffalu japonsko-americkým chemikem Satori Kato. Bylo to koncem 19. století. Od roku 1910 dostal patent na produkci instantní kávy George Constant Washington. Jeho rozpustná káva se uplatnila především u vojáků za první světové války.


Výrobce: Řadit zboží:  
Zobrazit detailní popis zboží
Cena s DPH:
69,00 Kč / 1balení
Dostupnost:
skladem
Zobrazit detailní popis zboží
Vynikající instantní káva pro rychlou přípravu. Nezalévat vroucí vodou! Obsah: 80g e instantní kávy
Zobrazit detailní popis zboží
Cena s DPH:
479,00 Kč / 1kg
Dostupnost:
skladem
Zobrazit detailní popis zboží
Vynikající instantní káva pro rychlou přípravu. Nezalévat vroucí vodou!
Zobrazit detailní popis zboží
Cena s DPH:
169,00 Kč / 1ks
Dostupnost:
skladem
Zobrazit detailní popis zboží
Vynikající instantní káva pro rychlou přípravu. Nezalévat vroucí vodou! Obsah: 150g e instantní kávy

Instantní neboli rozpustná káva se vyrábí z uvařené mleté kávy. Následně se zbaví vody sušením nebo vymražením. Tento silný kávový extrakt se z velmi vysokých teplot (okolo 100 °C) rychle zchladí na pouhé 4 °C. Právě zchlazení má velký podíl na kvalitě budoucí instantní kávy. Následuje další zpracovatelský úkon, a tím je sušení.


Během sušení mražením se kávový koncentrát zmrazí na teploty až –45 °C. Následně voda obsažená v kávovém koncentrátu zkrystalizuje. Zmrzlý kávový koncentrát se potom rozemele na požadovanou velikost a použitím metody známé jako sublimace jsou led a voda extrahovány ze zmražených granulí. Výsledkem je mražením vysušená instantní káva ve tvaru větších či menších krystalků světle hnědé barvy. Tato metoda zpracování trvá déle než sušení rozprašováním (sprejováním) a je podstatně nákladnější.